Fabio Jakobsen: ‘Ik surfte van trein naar trein’

R2
Fabio Jakobsen pakte een felbegeerde ritzege in Beringen. De Nederlander moest het in de slotkilometers alleen doen: "Ik heb zelf mijn weg gezocht en ben blij dat ik hier de snelste benen had."

“Het eerste doel was om met Mauro Schmid het eindklassement binnen te halen” stak de 25-jarige Nederlander van wal. “Ik mocht me van de ploeg voor de eindsprint sparen. Ik heb zelf in de slotkilometers mijn weg gezocht en ik ben blij dat ik de snelste benen had. Ik deed het eerder op mijn eentje dit jaar in Kuurne-Brussel-Kuurne, dat is niet altijd makkelijk.”

“Ik surfte van trein naar trein en wilde de slotkilometer absoluut in de top-10 aanvatten. Ik zat in het wiel van tal van onder andere Cofidis en Wanty en belandde uiteindelijk in het wiel van Philipsen. Dan moest ik enkel hem nog overvleugelen, en dat lukte. Een dubbele winst voor onze ploeg vandaag, dat is enorm fijn.”

Jakobsen boekte in Beringen al zijn 10de seizoenszege maar is nog niet zeker van een Tourselectie: “Ik voel dat ik er helemaal klaar voor ben. Maar de beslissing over de selectie ligt niet bij mij. Ik hoop dat ik erbij ben.”

Deel dit bericht

Lees ook