Baloise Belgium Tour pakt uit met stevig deelnemersveld

CYCLING ITALY TIRRENO ADRIATICO STAGE 3
De 89ste editie van de Baloise Belgium Tour (12 - 16 juni 2019) brengt een bijzonder sterk deelnemersveld aan de start. Vier WorldTour-ploegen en de sterkste pro-continentale ploegen strijden tussen Sint-Niklaas en Beringen om de bloemen.

Lotto Soudal leverde met Jens Keukeleire de winnaar van 2018 en ook dit jaar wil de Belgische WorldTour-formatie met de oppergaai naar huis gaan. Met Tim Wellens en Victor Campenaerts brengt de ploeg 2 sterke kopmannen in stelling. Adam Blythe mag zijn snelle benen tonen. Ook Deceuninck – Quick-Step aast op ritzeges én het eindklassement. Fabio Jakobsen is één van de snelste mannen van het peloton en wordt dé te kloppen man in de spurt. Supertalent Remco Evenepoel zal zijn eerste rittenkoers op Belgische bodem rijden en mikt op een goed eindklassement.

Astana Pro Team zakt met heel wat hardrijders af naar de Baloise Belgium Tour. Laurens De Vreese voert de Kazachse ploeg aan en kan onder meer rekenen op de steun van Dmitriy Gruzdev en Aziatisch kampioen Yevgeniy Gidich. Trek-Segafredo pakt dan weer uit met een team van sterke allrounders met onder meer het Deense supertalent Mads Pedersen, tijdrijder Ryan Mullen en de snelle Japanner Fumiyuki Beppu.

Ook de talrijke pro-continentale ploegen zakken af met heel wat sterke én snelle mannen. Het Franse Cofidis start met 4 Belgen: Dimitri Claeys, Bert Van Lerberghe, Kenneth Vanbilsen en Zico Waeytens. Met Christophe Laporte heeft de Franse ploeg nog een extra ijzer in het vuur. Laporte won vorig jaar de tijdrit in Bornem. Corendon-Circus rekent dan weer op de snelle benen van Roy Jans. Het exotische Israel Cycling Academy heeft met Ben Hermans een etappe winnaar van de Baloise Belgium Tour (Herstal 2010) in de rangen én met Davide Cimolai en Matthias Brändle heeft de ploeg nog twee extra wapens. Brändle is een ex-werelduurrecordhouder en won al 2 tijdriten in de Baloise Belgium Tour.

Roompot-Charles start met Lars Boom, Jesper Asselman en Pieter Weening. Bij Sport Vlaanderen – Baloise is Amaury Capiot de kopman. Het ambitieuze Total Direct Energie rekent op Niki Terpstra. De winnaar van de E3 Harelbeke en Ronde van Vlaanderen in 2018 krijgt met Niccolo Bonifazio, Damien Gaudin, Adrien Petit en Anthony Turgis sterke mannen in steun. Vital Concept – B&B Hotels is misschien wel de snelste ploeg in de Baloise Belgium Tour. Zowel Bryan Coquard, Kris Boeckmans als Jonas Vangenechten beschikken over heel snelle benen. Bij Wanty – Gobert Cycling Team is Timothy Dupont de spurter van dienst.

Al zullen al die rappe mannen rekening moeten houden met Jasper Philipsen. Het Limburgse supertalent won in het begin van het jaar al een spurt in de Tour Down Under en wil ook in de Baloise Belgium Tour scoren. Philipsen zal samen met Gijs Van Hoecke en Nathan Van Hooydonck van CCC Team de kleuren van de nationale selectie verdedigen.

VELDRIJDERS OP POST

De laatste jaren behoorden de veldrijders tot de smaakmakers van de Baloise Belgium Tour. Ook dit jaar krijgen de crossers de kans om zich te meten met hun collega’s van de weg. De Telenet Fidea Lions van Sven Nys komen aan de start met Toon en Thijs Aerts, Jim Aernouts, Andreas Goeman, Quinten Hermans, Lars Van Der Haar en Corné Van Kessel. Pauwels Sauzen – Bingoal start met onder meer Jens Adams, Daan Soete, Dieter Vanthourenhout en Yannick Peeters.

GOUDEN KILOMETER

De ‘Gouden Kilometer’ wordt ook dit jaar opgenomen bij iedere rit in lijn. Op deze strook, die zich steeds in de laatste 10 à 15 km van iedere etappe bevindt, zijn er 3 bonificatiesprints gelegd (0-500-1000m), met telkens 3-2-1 seconden bonificatie te verdienen. “Het nut van de Gouden Kilometer heeft zich de afgelopen jaren bewezen. De Gouden Kilometer brengt meer spanning in het klassement én zorgt voor een aantrekkelijker koersverloop voor de wielerliefhebber”, stelt koersdirecteur Rob Discart van Golazo Sports.

DRIE TRUIEN TE WINNEN

Zoals de traditie het wil zijn er ook deze editie van de Baloise Belgium Tour drie truien te winnen. Uiteraard is er de blauwe Baloise leiderstrui voor de leider in het algemene klassement. De rode Lotto puntentrui gaat naar de renner die het meeste punten kan verzamelen aan de meet. Het Primus Strijdlustklassement zit dit jaar in een nieuw jasje en gaat voortaan door het leven als het Super 8 Strijdlustklassement. Uiteraard is er ook een nieuwe Super 8 strijdlusttrui voorzien voor de meest aanvallende renner.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt