Betancur wint in Engis, eindzege voor Martin

2_28093529_martineindpodiumcover
De Colombiaan Carlos Alberto Betancur heeft de Koninginnenetappe van de Bank van De Post Ronde van België gewonnen. De eindzege van Tony Martin kwam nooit in gevaar.

We kregen meteen oorlog in de laatste etappe van de Bank van De Post Ronde van België. Leonardo Duque, Jacopo Guarnieri, Michael Schär en Juan Horrach kozen het hazenpad na 35 kilometer. Iets later maakten Pim Ligthart en Laurens De Vreese de aansluiting. Net na de eerste passage aan de finish voegden ook Jetse Bol, Maxim Belkov en Martin Kohler zich bij de koplopers. Hun avontuur werd een halt toegeroepen op zestig kilometer van het einde. Leonardo Duque verzekerde zich onderweg wel van de zwarte Primus-Strijdlusttrui

Negen nieuwe renners voelden zich op veertig kilometer van de streep geroepen om in de aanval te trekken: Stijn Devolder, Carlos Barredo, Romain Zingle, Alberto Betancur, Sven Nys, Pieter Serry, Dmitriy Fofonov, Maxime Vantomme en Amaël Moinard. Vooral de aanwezigheid van Barredo was een probleem voor leider Tony Martin. De Spanjaard van Rabobank volgde in het algemene klassement op één minuut. Martin zette zich zelf op kop van het achtervolgende peloton en bracht alles weer samen.

Een elitegroep van 21 renners gingen samen naar de aankomst op de Rue Des Fagnes in Engis. Belgisch kampioen Philippe Gilbert ging al vroeg aan, maar zag veldrijder Kevin Pauwels over zich gaan. De Colombiaan Alberto Betancur volgde in het wiel van Pauwels en haalde het makkelijk in de spurt. De eindzege van Tony Martin kwam nooit meer in gevaar.



Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt