Boonen: ‘Pas dit weekend goed kunnen trainen’

boonento
"Ik had vraagtekens", gaf Boonen mee na zijn sprintzege. "Tot vorige week donderdag was ik ziekjes. Vanaf het weekend kon ik terug goed trainen en heb ik veel aan mijn sprint gewerkt."

En die was dik in orde. De manier waarop de tandem SteegmansBoonen naar voren schoot, was er een uit de oude doos. Ze begonnen niet helemaal vooraan, maar piloot Steegmans snelde het Lottotreintje voorbij met Boonen in zijn wiel.

“We zaten iets te ver”, zegt Boonen. “Maar ik heb geroepen dat we er ons niets van aan moesten trekken. Steegmans kent me en hij kan van ver aangaan met mij in het wiel. Op tweehonderd meter van de aankomst was het aan mij. Ik heb heel even gewacht en dan is het me gelukt om tot de meet te sprinten. Dat is een goed teken.”

“Morgen heb ik hier nog een kans. Ik zou zelf wel voor een ereplaats in het klassement kunnen gaan, maar met Martin hebben we een grote kanshebber voor de eindzege.”

Boonen tankt niet alleen vertrouwen voor de rit van donderdag, maar ook voor de volgende wedstrijden op zijn planning. Of de Tour daarbij hoort, is nog niet beslist. “Zoveel maakt deelname aan de Tour niet uit voor mij. We moeten kijken welke pionnen we in juli nodig hebben, maar mogen ook het najaar niet uit het oog verliezen. Als ik de Tour niet rijd, kies ik waarschijnlijk voor Eneco Tour en Vuelta. Ik moet ook nog beslissen of het WK haalbaar is. Het is altijd risicovol om op één enkele wedstrijd te mikken.”

De ritzege van Boonen is een mooie opsteker nadat vorige week twijfels rezen. “Ik was wat ziekjes en had de terugreis en de jetlag na de Amgen Tour of California niet goed verteerd. Het begint weer te draaien en dat is goed.”

Deel dit bericht

Lees ook