Boonen volgt zichzelf op in Knokke-Heist

BELGIUM CYCLING TOUR OF BELGIUM DAY 2
Tom Boonen heeft zijn ritje in de Baloise Belgium Tour beet. Net als in 2014 toonde hij zich de sterkste op de zeedijk in Knokke-Heist. Arnaud Démare en Jens Debusschere vervolledigen de top drie.

Na enkele schuchtere aanvalspogingen kwam na twee kilometer traditionele vlucht tot stand. Zes renners kregen de zegen van IAM Cycling: Sander Cordeel (Vastgoedservice ? Golden Palace), Philipp Walsleben (BKCP), Benjamin Verraes (Cibel), Ludwig De Winter (Wallonie-Bruxelles), Dries De Bondt en Christophe Premont (beiden Verandas Willems). Hun maximale voorsprong bedroeg zes minuten.

GOLDEN BOY CORDEEL

In het peloton zorgden de ploegmaats van leider Matthias Brändle voor de controle. Zo werd de allereerste Gouden Kilometer in de Baloise Belgium Tour betwist onder de zes leiders. Cordeel pakte er uit met een sterk staaltje tijdrijden en veroverde negen bonificatieseconden.

Cordeel imponeerde in de slotfase nog met een tweede solo, maar de Oost-Vlaming was niet opgewassen tegen de sprintersploegen. Op De Wandelaar toonde Tom Boonen zich, net als vorig jaar, de snelste. De kopman van Etixx-Quick Step kwam op het juiste moment uit het wiel van Arnaud Démare en verwees de Fransman en nationaal kampioen Jens Debusschere naar de podiumplaatsen.

In het algemeen klassement blijft Matthias Brändle aan de leiding. De Oostenrijker behoudt twee seconden voorsprong op Rohan Dennis. Gaëtan Bille blijft derde op negen seconden. Tom Boonen maakt een sprongetje naar de zevende plaats.

PRIMUS STRIJDLUST VOOR VERRAES

In het Primus-strijdlustklassement mag Verraes de eerste leiderstrui aantrekken. In de drie tussensprints werd de renner van Cibel telkens tweede. Voldoende voor 37 punten en de leidersplaats voor De Bondt (35) en Walsleben (31).

Deel dit bericht

Lees ook