Dagwinnaar Hermans: ‘Deze ritzege is een opluchting’

Q2
Quinten Hermans heerste op de Muur van Durbuy: "Na geweldig ploegwerk doet het enorm veel deugd om het vandaag te kunnen afmaken. Zowel voor mezelf als voor mijn team Intermarché - Wanty - Gobert.

“We wilden oorspronkelijk een renner meesturen met de vroege vlucht. Dat lukte niet, dus schakelden we over naar plan B. Dan beslisten we om met de hele ploeg de wedstrijd hard te maken vanaf halfkoers. Iedereen heeft zijn job fantastisch gedaan. Specifiek ploegmaat Lorenzo Rota wil ik extra bedanken.”

Voor Hermans (26) is het pas zijn tweede profzege uit zijn carrière: “Het is inderdaad even geleden dat ik nog gewonnen heb. Ik was er een aantal keer dichtbij en stapelde dit seizoen de top-5 plaatsen al op.”

De renner uit Tessenderlo kreeg de ritzege wel niet cadeau: “Iedereen in de kopgroep wilde voor de ritzege gaan. Ik had niet het gevoel dat Schmid en Wellens naar elkaar keken. Het is uiteindelijk toch de Baloise Belgium Tour. Een dagoverwinning hier staat altijd mooi op je palmares.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt