Mathieu van der Poel aan de start van Baloise Belgium Tour 

VDPBBT

De Baloise Belgium Tour (14-18 juni) heeft een nieuwe topnaam aan het deelnemersveld toegevoegd. Mathieu van der Poel (Alpecin – Deceuninck) zal op 14 juni in Scherpenheuvel-Zichem voor de vierde keer aan de start van de Belgische rittenwedstrijd.

Mathieu van der Poel, die in het voorjaar Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix won, zal zich via de Baloise Belgium Tour voorbereiden op zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk. Voor Van der Poel is het zijn vierde deelname aan de vijfdaagse Belgische rittenwedstrijd. Na een zesde plaats in het eindklassement in 2015 pakte hij twee jaar later in het West-Vlaamse Moorslede zijn tweede overwinning op de weg. Van der Poel haalde het toen in een sprint met een elitegroepje voor Belgisch kampioen Philippe Gilbert en … Wout van Aert.

“Ik ben verheugd dat ik nog een keer in eigen land kan koersen”, blikt Van der Poel vooruit op zijn deelname. “De Baloise Belgium Tour is een wedstrijd die mij enorm aanspreekt. Ik vind er ook een aantal jongens uit onze Tourselectie terug, waaronder Jasper Philipsen. We gaan zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.” 

Christophe Impens van organisator Golazo is trots op Van der Poels deelname. “Met zijn eerdere deelnames aan de Baloise Belgium Tour, maar ook aan de Benelux Tour en heel wat van onze cyclocrossen, mogen we Mathieu toch wel een kind van het huis noemen en zijn we heel blij dat hij bij ons start. Het bewijst bovendien dat de Baloise Belgium Tour goed past in de voorbereiding voor de Tour. Al hopen we stiekem dat hij van het eindklassemnt op 18 juni ook de doel maakt…”

Er zullen in juni acht WorldTour-ploegen aan de start van de Baloise Belgium Tour verschijnen. Naast Van der Poel bevestigden eerder diens ploeggenoot Jasper Philipsen al zijn aanwezigheid, net als Yves Lampaert en Fabio Jakobsen (Soudal – Quick Step) en Caleb Ewan (Lotto Dstny).

MVDP start ook in Dwars door het Hageland

In aanloop naar de Baloise Belgium Tour zal Mathieu van der Poel op zaterdag 10 juni ook aan de start verschijnen van Duracell Dwars door het Hageland, manche van de Lotto Cycling Cup. Van der Poel houdt ook aan deze wedstrijd, gekenmerkt door een parcours over onverharde wegen en bospaden, goede herinneringen over. In 2017 won hij voor Taco van der Hoorn en Van Aert.

“Met mijn achtergrond uit het veldrijden moet ik er ook nu wel een rol van betekenis kunnen spelen”, aldus Van der Poel. Vorig jaar was de zege op de Citadel van Diest voor Van der Poels ploeg- en landgenoot Oscar Riesebeek.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt