Nieuwe leider Mauro Schmid: ‘De Gouden Kilometer zal zondag beslissend worden’

Q3
Mauro Schmid (Quick-Step Alpha Vinyl Team) is bijzonder nipt de nieuwe leider in de Baloise Belgium Tour. "De ploegtactiek in de finale zondag zal beslissend worden", aldus de 22-jarige Deen over het secondenspel met Tim Wellens.

“Ik probeerde niet te veel energie te verspelen bij de Gouden Kilometer” sprak de Deen na afloop op de top van de Muur van Durbuy. ” Ik wist dat Quinten erg sterk was in de sprint. Hij verraste me eigenlijk door vroeg aan te gaan en dat kloofje kreeg ik nooit meer dicht. Ik ben wel vol blijven gaan tot op de meet, omdat ik was dat de leidersplaats erg nipt zou worden.”

“Morgen zal de Gouden Kilometer beslissend worden voor eindwinst. De ploegtactiek zal cruciaal zijn. Ploegmaagt Fabio Jakobsen kende donderdag pech in de sprint in Knokke-Heist met een lekke band. Dus we willen hem morgen vooral piloteren naar ritwinst. En zelf zal ik het slim moeten spelen in de Gouden Kilometer.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt