Ook Merlier, Philipsen en Campenaerts willen scoren in Baloise Belgium Tour

vc0406
De Baloise Belgium Tour (UCI ProSeries) krijgt er nog enkele straffe Belgen bij. Alpecin-Fenix zal volgende week met het snelste duo kopmannen van heel het deelnemersveld kunnen uitpakken: Tim Merlier en Jasper Philipsen. En Team Qhubeka-Assos gooit werelduurrecordhouder Victor Campenaerts in de strijd.

De 90ste editie van de Baloise Belgium Tour begint op 9 juni in Beveren en eindigt op 13 juni in Beringen. Philipsen zal die slotrit, die eindigt op de prachtige site van be-MINE, met rood aangekruist hebben, want zijn supportersclub is in de oude mijnstad gevestigd. De 23-jarige Philipsen heeft dit jaar al drie overwinningen op de teller staan: de Scheldeprijs en twee ritten in de Ronde van Turkije.

Ook Philipsens ploegmaat Tim Merlier is aalvlug. De voormalige Belgische kampioen mocht dit seizoen al vijf keer juichen: in Le Samyn, de GP Monseré, de Bredene Koksijde Classic, (een rit in) de Ronde van Italie en de Ronde van Limburg. Bij Alpecin-Fenix zijn ze dus goed gewapend om andere rappe mannen als Caleb Ewan (Lotto Soudal), Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step), Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), Cees Bol (Team DSM) en Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos) het vuur aan de schenen te leggen.

Net als Merlier won ook Victor Campenaerts (Qhubeka-Assos) een rit in de voorbije Giro. ‘Vocsnor’ komt ook met heel veel plezier en boordevol motivatie naar de Baloise Belgium Tour, waar hij twee jaar geleden een etappe won en tweede werd in het eindklassement. Woensdag wil Campenaerts graag scoren in de openingsrit van Beveren naar Maarkedal (Louise-Marie).

In die rit moeten de renners drie keer over de Berg ten Houte, waarvan de laatste keer op amper een dikke kilometer van de finish. En laat die berg nu net de lievelingsberg van de naar Gavere uitgeweken Antwerpenaar zijn. “Ik heb er de KOM (King of the Mountain, leider in het bergklassement op Strava; red.). De Berg ten Houte is ‘mijn’ berg”, aldus een glunderende en supergemotiveerde Campenaerts, die daags nadien ook weleens zou kunnen scoren in de individuele tijdrit van 11,2 km in Knokke-Heist.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt