Wærenskjold: “Ik ben niet voor dit soort ritten gemaakt”

DP2_3532

Søren Wærenskjold gaat als leider de slotrit van de Baloise Belgium Tour in. De Noor moest in de koninginnenrit in en rond Durbuy diep gaan, maar houdt twee seconden over op Mathias Vacek en zes op ritwinnaar Alex Aranburu.

Het rijk van Søren Wærenskjold wankelde stevig in Durbuy. Eerste uitdager Mathias Vacek ging op 28 kilometer van de eindmeet aanvallen. De Tsjech kreeg het gezelschap van Lorenzo Rota, Jenno Berckmoes en Joseph Blackmore, maar sprokkelde de volle buit in de Gouden Kilometer en graaide zo negen belangrijke bonificatieseconden mee. Vacek leek zo een gooi te doen naar de leidersplaats, maar werd in de slotkilometer samen met zijn kompanen terug tot de orde geroepen.

“Het eerste wedstrijdgedeelte zag er heel goed uit voor ons. Wij hadden immers Jonas Abrahamsen mee met de vroege vlucht”, reageerde Wærenskjold. “We wisten ook dat wanneer die vlucht teniet zou gedaan worden, het er fel aan toe zou gaan en mijn leiderspositie bestookt zou worden. Ik kon daarna terugvallen op een sterke ploeg. Bovendien hadden andere ploegen hun zinnen gezet op de dagzege en kregen we op die manier wat steun in de achtervolging.”

“Ik ben echter niet voor dit soort ritten gemaakt, ondanks het feit dat ik hier vorig jaar vierde werd. Had ik vandaag geen leiderstrui te verdedigen, dan zou ik echt niet tot het uiterste gegaan zijn”, besloot Wærenskjold.

Deel dit bericht

Lees ook