Annulatie vierde etappe

verviers
De vierde etappe van de Baloise Belgium Tour met start en aankomst in Verviers is na overleg tussen de renners, ploegen, jury en organisatie geannuleerd na een valpartij na 70 kilometer.

In de zaterdagrit van de Baloise Belgium Tour gebeurde een ernstig ongeval. Na ongeveer 75 kilometer wedstrijd kwamen 19 renners in de afdaling van de Mont Rigi ten val. Elf renners werden overgebracht naar het hospitaal, vijf atleten verblijven momenteel nog in de kliniek.

Gezien de ernst van het ongeval werd de wedstrijd meteen geneutraliseerd. Zowel de kopgroep als het peloton zetten voet aan grond. Toen na 35 minuten duidelijk werd dat de verzorging van de getroffen renners zoveel tijd en inzet van medisch personeel en ambulances vergde dat het verdere veilig verloop van de wedstrijd in het gedrang kwam werd besloten de koers definitief stop te zetten.

Hernemen was onverantwoord, omdat de wedstrijdkaravaan het dan zonder medische assistentie had moeten stellen. Die beslissing werd genomen na een overleg van de organisatoren met de jury, de ploegleiders en een delegatie van de renners.

Over de precieze omstandigheden die aanleiding gaven tot het spijtige ongeval kunnen de organisatoren momenteel geen uitspraak doen. Verder onderzoek zal dat uitwijzen. De organisatie kan alleen maar diep betreuren dat dit ongeval een wedstrijd treft die de veiligheid van renners, volgers en toeschouwers als hoogste prioriteit heeft.

Wij wensen de renners die het slachtoffer werden van dit ongeval een spoedig herstel toe. En in het bijzonder Stig Broeckx en de mensen rondom hem.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt