Aranburu: “Misschien doe ik nog een gooi naar de eindzege”

AranburuDurbuyPodium-50

Alex Aranburu stak zaterdag de winst op zak in de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour. De 28-jarige Spanjaard van Movistar was de sterkste op de Muur van Durbuy.

“Het was een lastige etappe met een bijzonder moeilijke finale bergop. Mijn ploeg hield het tempo bijzonder strak, dat moest ook want de vier voorin zaten niet stil. Het duurde even voor we ze te pakken hadden, maar dan slaagde ik erin om op het gepaste moment naar voren te schuiven, te winnen en de bijhorende tien bonificatieseconden te pakken”, reageerde een dolgelukkige Aranburu

Belangrijke seconden. Aranburu schuift door zijn ritwinst en de bonificatieseconden immers op naar de derde plaats in het algemeen klassement. De Spanjaard staat op zes seconden van leider Søren Wærenskjold en kan in de slotrit misschien nog een gooi doen naar eindwinst in de Baloise Belgium Tour.

“Ik ben al heel blij met deze zege. Begin deze week was dat het doel van onze ploeg. Nu ik er in het klassement ook goed voor sta, probeer ik morgen misschien nog een gooi te doen naar de eindzege. Ik ben niet traag, maar kan me zeker niet vergelijken met echte sprinters als Jasper Philipsen.”

Deel dit bericht

Lees ook