Baloise Belgium Tour begint op grootste marktplein van België

stnk
Het volledige rittenschema van de Baloise Belgium Tour 2019 is bekend. De eerste rit start op woensdag 12 juni in Sint-Niklaas en de rittenkoers zal op zondag 16 juni haar ontknoping kennen in Beringen. De ploegenpresentatie vindt op dinsdag 11 juni plaats op de Grote Markt van Sint-Niklaas, het grootste marktplein van België.

De eerste etappe wordt een vlakke rit van Sint-Niklaas naar Knokke-Heist, een vaste waarde in de Baloise Belgium Tour. De aankomst ligt er traditiegetrouw op De Wandelaar, waar het in het verleden al vaak op een spannende massasprint is uitgedraaid. Vorig jaar toonde André Greipel er zich de snelste van het pak.

Sint-Niklaas is voor het eerst startgemeente in de Baloise Belgium Tour. Vooraleer het peloton koers zet richting kust zal er nog een lokale ronde in Sint-Niklaas afgewerkt worden met daarin een eerste tussensprint voor het Strijdlustklassement. Aan de vooravond van de openingsrit is de Grote Markt van Sint-Niklaas het decor voor de ploegenvoorstelling. Met 3,19 hectare is de Grote Markt het grootste marktplein van het land en dus de gedroomde locatie voor de kick-off van de Baloise Belgium Tour. Van 1977 tot 1997 vond op dit iconische plein de start van de Ronde van Vlaanderen plaats en er zijn nog meer redenen waarom Sint-Niklaas zich een echte wielerstad mag noemen, denk maar aan de jaarlijkse Waaslandcross en het Na-Tourcriterium.

“Wij zijn bijzonder blij om de start van de Baloise Belgium Tour te mogen hosten”, zegt burgemeester Lieven Dehandschutter. “Dit evenement kadert in de mooie wielerhistoriek in Sint-Niklaas. Met de ploegenpresentatie en de start van de eerste rit van de Baloise Belgium Tour schrijven we een nieuwe pagina in het dikke wielerboek van onze stad.”

De tweede rit van de Baloise Belgium Tour, op donderdag 13 juni, gaat van Knokke-Heist naar Zottegem in het hart van de Vlaamse Ardennen en doet onder meer de Berendries en de kasseien van de Paddestraat aan. Op vrijdag vindt in het Vlaams-Brabantse Grimbergen een individuele tijdrit plaats. In het weekend wacht op zaterdag een stevige Ardennenrit in en om Seraing. De slotrit, op zondag 16 juni, gaat over Limburgs grondgebied van Tongeren naar Beringen langsheen tal van oude mijnsites.

De Baloise Belgium Tour is een vijfdaagse rittenkoers buiten categorie (2.HC) uit de UCI Europe Tour. De jongste twee edities ging de eindzege naar Jens Keukeleire.

RITTENSCHEMA BALOISE BELGIUM TOUR 2019:

dinsdag 11 juni: ploegenpresentatie in Sint-Niklaas
woensdag 12 juni: rit 1: Sint-Niklaas – Knokke-Heist
donderdag 13 juni: rit 2: Knokke-Heist – Zottegem
vrijdag 14 juni: rit 3: Grimbergen – Grimbergen (individuele tijdrit)
zaterdag 15 juni: rit 4: Seraing – Seraing
zondag 16 juni: rit 5: Tongeren – Beringen

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt