Baloise Belgium Tour dit jaar met grootste peloton ooit

virtualbaloisebelgiumtourcover
Van 10 tot 14 juni stond de Baloise Belgium Tour op de wielerkalender. Helaas, het zal niet voor dit jaar zijn, u weet waarom. Of toch?! De organisatie pakt uit met een hoogst origineel alternatief: al wie fietst kan zich vijf dagen lang virtueel aansluiten bij de kopmannen of kopvrouwen uit het profpeloton. De ploeg die samen het meeste kilometers aflegt, wint de eerste Virtuele Baloise Belgium Tour.

12 profrenners, acht mannen en vier vrouwen, goed voor evenveel ploegen. Dat is de basis van het deelnemersveld aan de Virtual Baloise Belgium Tour. De kopmannen zijn Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Victor Campenaerts, Laurens De Vreese, Xandro Meurisse, Toon Aerts en Robbe Ghys. Jolien D’hoore, Sanne Cant, Ceylin Alvarado en Ellen Van Loy zijn kopvrouw van een uitsluitend vrouwenteam. Maar het bijzondere aan deze ronde bestaat er in dat elke ploeg uit veel meer dan de gebruikelijke zes renners zal bestaan.

Al wie graag fietst kan zich inschrijven om meesterknecht te zijn en belandt bij één van kopmannen of -vrouwen in de ploeg. Ieder legt individueel zijn of haar kilometers af. Al die kilometers samen vormen het totaal van de ploeg en zo wint elke dag de ploeg met de meeste kilometers de ‘rit’, na vijf dagen kennen we eindwinnaar. Of iemand veel of weinig fietst, trager of sneller, het maakt niet uit. Iedereen wordt automatisch ingedeeld bij één van de ploegen en elke kilometer telt!

Koersdirecteur Rob Discart: “Dit leek ons een uitstekende kans om de brug te slaan tussen de koers, de profs en de recreant. Die laatste kan nu vijf dagen lang het gevoel krijgen zelf midden in de koers te zitten. De kopman of kopvrouw zal elke ochtend zijn of haar team aanmoedigen, zoals de ploegmanager dat anders in de teambus doet. We delen elke dag en aan het einde truien uit, samen met onze trouwe partners. De winnende kopman krijgt de echte Baloise leiderstrui, de winnende vrouw de Lotto leiderstrui. Voor de meesterknechten ligt er een mooie prijzenpot te wachten waar ze kans op maken. We hebben ook nevenklassementen voor de strijdlust (het meeste aantal uren op de fiets) en de beste jongere, met dank aan Sport Vlaanderen.”

Bart Walraet, directeur Corporate Marketing en Communicatie Baloise Insurance: “We zijn blij met dit initiatief van de organisatoren van de Baloise Belgium Tour. Met onze steun aan de virtuele tourversie willen we de Baloise Belgium Tour levendig houden en onze verbindende rol als titelsponsor opnemen om niet alleen renners maar ook andere sponsors, recreanten en fans perspectief te bieden, samen te brengen en te activeren. Het is pionieren met een nieuwe formule, maar we zijn ervan overtuigd dat we hiermee een positieve boodschap brengen naar iedereen, die het wielrennen een warm hart toedraagt. We wensen iedereen veel succes en plezier met deze speciale editie.”

Aanmelden om deel te nemen kan vanaf nu, het is helemaal gratis! Bij de registratie gewoon even de favoriete sportapp koppelen en dan volstaat het om vanaf 10 juni de fiets te nemen en je kilometers als meesterknecht waar te maken.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt