Belgisch kampioen Lampaert aan het feest in Averbode

LAMP
Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert heeft de individuele tijdrit over 11.8km in Averbode op zijn naam geschreven. De renner van Quick-Step Alpha Vinyl was sneller dan Mads Pedersen en Daan Hoole. Pedersen begint morgen als leider aan de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour.

Frederik Frison (Lotto Soudal) was de eerste renner die zich naar de hotseat mocht begeven in Averbode. Helaas duurde zijn mooie liedje niet lang. Eerst Ryan Mullen (BORA – hansgrohe) en daarna Lasse Norman Hansen (Uno-X Pro Cycling Team) verbeterden de tijd van de Belg. Florian Vermeersch kon niet meer schakelen in de slotkilometers en strandde op minder dan een seconde van de toptijd van de Noor.

De jonge Nederlander Daan Hoole (Trek Segafredo) imponeerde met een straffe eindtijd van 13:48. De tijd van Hoole hield lang stand. Victor Campenaerts (Lotto Soudal) kende kettingpech en moest tevreden zijn met een 12de eindtijd. Zijn ploegmaat Tim Wellens zette een degelijke 10de eindtijd neer.

De strijd om de dagzege werd uiteindelijk beslist tussen leider Mads Pedersen en zijn uitdager Yves Lampaert. De Belgisch kampioen was maar liefst 10 seconden sneller dan Hoole. Een tijd waar leider Pedersen zijn tanden op stuk beet. De Deen gaf aan de finish 7 seconden toe op Lampaert. Pedersen begint morgen wel als leider aan de koninginnenetappe van de Baloise Belgium Tour. Hij heeft 10 seconden voorsprong op Lampaert en 24 op Tim Wellens.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt