Beullens: ‘Onze aanvalslust in de verf gezet’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR FINAL STAGE
Sport Vlaanderen-Baloise heeft een abonnement op het Super 8 Strijdlustklassement in de Baloise Belgium Tour. Na Thomas Sprengers in de voorbije twee edities mag dit jaar Cédric Beullens met de witte puntentrui naar huis.

Beullens glunderde op het podium in Beringen. “Dit klassement is ieder jaar heel belangrijk voor onze ploeg”, laat hij er geen twijfel over bestaan. “Het zet onze aanvallende stijl van koersen mooi in de verf en de extra publiciteit is mooi meegenomen. Dit is voor onze ploeg een mooie beloning voor het harde werk.”

Op de slotdag kwam de zege van Beullens niet meer in gevaar, hij moest er alleen voor zorgen dat hij heelhuids de finish haalde. “Ik vind het wel jammer dat er op de slotdag geen strijd meer was met Jan-Willem Van Schip, ik had graag dat duel nog met hem uitgevochten.”

Beullens deed ook uit de doeken hoe ze bij Sport Vlaanderen-Baloise te werk gaan om jaar na jaar deze prijs weg te kapen. “Voor de start van de eerste rit delen we de ploeg in. Welke jongens worden uitgespeeld in de sprint en wie gaat er voor het eindklassement. De andere jongens moeten aanvallen en voor het strijdlustklassement gaan. Op het einde zien we dan wel wie er het beste voor staat.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt