Boonen: ‘Vanaf morgen voor Martin’

boonenpc
Tom Boonen boekte in Knokke-Heist al zijn tweede ritzege in de Baloise Belgium Tour. "Het doel blijft top 10. Vanaf morgen is het aan Tony Martin."

Met twee ritzeges op een rij is de Baloise Belgium Tour nu al geslaagd voor Tom Boonen. “Dit was een aankomst die me ligt”, glunderde de ritwinnaar. “Ik ben blij dat ik vandaag kon winnen. Vorig jaar heb ik hier een foutje gemaakt.”

Even zag het er naar uit dat de leider de zege aan zijn ploegmaat Gert Steegmans zou laten, maar dat kon echt niet liet Boonen verstaan. “Gert vertrok heel vroeg. Ik heb even getwijfeld, maar mocht niet wachten tot hij stilviel. Als ik niet aanga, dan passeren ze mij waarschijnlijk ook. Eén en twee is ook niet slecht.”

“Zelden lukt het om een ploegmaat te laten winnen. Gert heeft trouwens in de Tour (2de etappe in de Tour 2007, red.) al eens mogen winnen!”

Hoewel Boonen als leider aan de tijdrit in Diksmuide mag beginnen, maakt hij zich geen illusies. “Bij de start was mijn doel de top 10”, aldus de voormalige wereldkampioen. “Als dat niet lukt heb ik toch mooi twee etappes gewonnen. Vanaf morgen is het aan Tony Martin.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt