Brändle snelt naar winst in proloog

BELGIUM CYCLING TOUR OF BELGIUM STAGE 1 PROLOGUE
Matthias Brändle heeft de proloog in de Baloise Belgium Tour gewonnen. De Oostenrijker van IAM Cycling dook in de tijdrit van 6,85 kilometer als enige onder de acht minuten. Rohan Dennis en de verrassende Gaëtan Bille vervolledigen de top drie, Greg Van Avermaet (foto) werd vijfde.

Yves Lampaertvan Etixx-Quick Step zette al vroeg een eerste richttijd (8?13?) neer, maar het waren de pionnen van IAM Cycling die de toon zetten. Martin Elmiger pitste nog eens tien seconden van de tijd van Lampaert, ploegmaat Matthias Brändle dook als eerste renner onder de acht minuten: 7?54?. Goed voor een gemiddelde van 51,06 kilometer per uur.

De goede prestatie van Brändle was geen verrassing, de Oostenrijker verbeterde in oktober nog het werelduurrecord van Jens Voigt.

Ook de jongens van BMC zetten collectief een sterke prestatie neer met drie jongens in de top tien, maar zowel Rohan Dennis (2de op 2 seconden) als Greg Van Avermaet (5de op 11 seconden) beten hun tanden stuk op de tijd van Brändle. Jean-Pierre Drucker was de derde BMC?er op de zesde plaats.

De Belg Gaëtan Bille van Willems Verandas zorgde voor de verrassing van de dag. Hij klokte af als derde op negen seconden van de winnaar.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt