Caleb Ewan is heer en meester in Scherpenheuvel

FinishScherpenheuvel
Na Sport Vlaanderen-Baloise en Deceuninck-Quick.Step mag ook Lotto-Soudal een streepje trekken in de Baloise Belgium Tour. In de schaduw van de basiliek van Scherpenheuvel was Caleb Ewan gezegend met de snelste benen. Remco Evenepoel blijft leider in het algemeen klassement.

In de derde etappe van de Baloise Belgium Tour waren de ploegen van de sprinters voor het eerst aan zet. Na de start in Gingelom volgde er een lange vlakke aanloop richting het lokale circuit in Scherpenheuvel. Enige hindernis in de finale: de Dongelstraat, een klimmetje van 700 meter dat vier keer overwonnen moest worden. Geen onoverkomelijke klus voor de snelle jongens.

De missie van Van Schip

Het was de Nederlander Jan-Willem Van Schip die in de aanloop van de finale de wedstrijd van wat extra kleur voorzag. De voormalige pistier verscheen in Gingelom aan de start met een opmerkelijk stuur, de Aero Breakaway Bar. Een eigen ontwerp. Meteen na de start stak de renner van Beat Cycling het vuur aan de lont. Een vlucht van vijf met ook nog Laurens Sweeck, Cédric Beullens, Mirco Maestri en Andreas Goeman verzamelde een maximale voorsprong van 3:30.

Van Schip was echter een man met een dubbele missie. Tussen Gingelom en Scherpenheuvel veroverde hij naast de nodige aandacht voor zijn nieuwe stuur ook de leidersplaats in het Flandrien Super 8 Strijdlustklassement door twee van de drie tussensprints te winnen. In de tussenstand heeft hij een comfortabele voorsprong van 23 punten op Beullens.

Ewan oppermachtig

In de slotkilometers probeerde Van Schip het aanstormende peloton nog te verrassen, maar de voorspelde massasprint was onvermijdelijk. Perfect gepiloteerd door zijn ploegmaats klaarde een oppermachtige Caleb Ewan de klus met de vingers in de neus. Pascal Ackermann sprintte naar een tweede plaats. Michael Morkov, die richting de finish sprinter Mark Cavendish kwijtspeelde, werd derde.

Bij Alpecin-Fenix kenden ze pech. De ploeg had met Jasper Philipsen en Tim Merlier twee ijzers in het vuur, maar Philipsen werd uitgeschakeld na een val en Merlier schoot in de laatste honderd meter uit zijn klikpedaal.

In het algemeen klassement behoudt Remco Evenpoel de leiding, de kopman van Deceuninck-Quick.Step is ook leider in het Lotto-puntenklassement. 

Deel dit bericht

Lees ook