Caleb Ewan verrast met bisnummer in Ardennenrit

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 4
Caleb Ewan heeft voor de tweede keer op rij in de roos geschoten in de Baloise Belgium Tour. De Australiër overleefde de koninginnenrit in de Ardennen en sprintte in Hamoir met veel overschot naar een nieuwe overwinning. Deceuninck-Quick.Step controleerde probleemloos de leidersplaats van Remco Evenepoel.

In de vierde etappe van de Baloise Belgium Tour werd het peloton door de Ardennen gestuurd. Op het menu stonden negen beklimmingen met onder andere de Muur van Hoei op het menu. In de finale, op het lokale circuit in en rond Hamoir, moesten twee keer twee hellingen bedwongen worden: de Côte d?Odeigne (4.000 m aan 3,8%) en Les Kimones (2.100 m aan 5,3%).

In tegenstelling tot de eerste en derde etappe duurde het een tijdje voor de vlucht van de dag tot stand kwam, maar na 16 kilometer vormde zich een kopgroep van zes renners met Jonas Rickaert, Taco Van der Hoorn, Ryan Mullen, Roberto Gonzalez, Samuele Zoccarato en Luuc Bugter. Het zestal sprokkelde een maximale voorsprong van ruim vijf minuten bij elkaar.

Controle van Decuninck-Quick.Step

In het peloton was het wachten op een reactie. De troepen van Deceuninck-Quick.Step controleerden en regisseerden strak het tempo, bij het ingaan van de lokale omloop was de kloof teruggebracht tot drie minuten. In finale probeerden onder andere Eli Iserbyt en Dries De Bondt het vuur aan de lont te steken, maar alle aanvalspogingen werden door de ploegmaats van Remco Evenepoel in de kiem gesmoord.

Voorin werd de kopgroep uitgedund. Rickaert en Van der Hoorn deden nog een ultieme gooi naar de dagzege, maar onder impuls van Yves Lampaert werd het duo op zes kilometer van de streep toch nog tot de orde geroepen.

Ploegwerk Lotto-Soudal

Deceuninck-Quick.Step wilde in Hamoir de troefkaart Ballerini uitspelen, maar ook Caleb Ewan had de slag om de Ardennen overleefd. De Australiër moest nog lossen op de laatste beklimming van de dag, maar werd door zijn ploegmaats van door de wind terug naar het front gebracht.

Lotto-Soudal rondde het ploegwerk daarna perfect af. Eerst zette Philippe Gilbert zich op kop, daarna loodste Jasper De Buyst de pocketspits door de bochten naar de laatste rechte lijn en Ewan zette finaal de kroon op het werk. Twee op twee en een verrassende winnaar in de koninginnenrit. Bryan Coquard en Davide Ballerini vervolledigden het podium.

Eindzege Evenepoel

De leidersplaats van Remco Evenepoel kwam geen moment in gevaar. Zonder pech volgt hij zich zondag zelf op als eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt