Campenaerts pakt de ritzege, Evenepoel blijft stevig leider

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 4
Victor Campenaerts heeft na een indrukwekkende etappe de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. Remco Evenepoel blijft stevig leider en heeft de eindzege zo goed als zeker op zak.

Aanvallen! Tim Wellens en Lotto-Soudal hadden het vrijdag al beloofd en voegden in de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour de daad bij het woord. Op de eerste helling van de dag, de Chambralles, dropte Victor Campenaerts een bommetje. 

De werelduurrecordhouder kreeg vijf compagnes de route: Quinten Hermans, Andreas Kron, Gianni Marchand, Anthony Turgis en Cyril Lemoine. Voor Lemoine ging het al meteen te snel, Turgis moest zijn wagonnetje afhaken na een valpartij. 

In het peloton zorgde Deceuninck-Quick Step onder het strakke tempo van Serry en Capecchi voor de controle. Campenaerts en co kregen een maximale voorsprong van drie minuten. 

EVENEPOEL DRAAIT DE ROLLEN OM

Aan de voet van de tweede beklimming van de Roche aux Faucons opende Tim Wellens de debatten. De kopman van Lotto-Soudal moest 57 seconden goed maken op Evenepoel en zette de leider meteen onder druk. 

Evenepoel plooide niet. Integendeel. Op een indrukwekkende manier rekende hij Wellens terug tot de orde en finaal schudde hij zijn grootste concurrent zelfs definitief van zich af. Alleen vroege vogels Campenaerts en Kron konden het tempo van Evenepoel volgen. 

De tiener van Deceuninck-Quick Step keek niet meer om en probeerde zoveel mogelijk tijd te pakken. Campenaerts beet zich deze keer wel vast in het wiel van Evenepoel en sprintte naar de ritzege. Voor Evenepoel ligt de eerste eindzege in een rittenwedstrijd bij de profs nu voor het grijpen.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt