Cavendish houdt Ewan van drie op een rij

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR FINAL STAGE
Mark Cavendish heeft de slotetappe van de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. De Brit van Deceuninck-Quick.Step haalde het na een prangende sprint van Tim Merlier en Pascal Ackermann. Remco Evenepoel volgt zichzelf op als eindwinnaar.

De slotetappe van de Baloise Belgium Tour is traditioneel een kolfje naar de hand van de sprinters. Daar kwam ook dit jaar geen verandering in. Een kopgroep van vijf – Corné Van Kessel, Cyril Lemoine, Ryan Kamp, Piotr Havik en Jordy Bouts – muisde er in een razendsnel openingsuur met een gemiddelde van 50 km per uur vanonder, dromen van de dagzege zat er echter nooit in.

In het peloton hielden de sprintersploegen de voorsprong van het kwintet perfect onder controle, het maximale verschil klom nooit boven de drie minuten. Opmerkelijk beeld: aan een rondpunt nam Lemoine de verkeerde afslag, maar de Fransman eiste al snel terug zijn plaats aan het front op.

Dolle sprint

Op tien kilometer van de streep zat het avontuur van de vijf aanvallers erop. In het peloton werden de treintjes op de rails gezet. Lotto-Soudal had de voorbije dagen vertrouwen getankt en nam het voortouw. Caleb Ewan kon in Beringen voor het eerst drie keer op rij winnen, maar de Australiër raakte in de slotkilometer het wiel van Jasper De Buyst kwijt en bolde pas als negende over de streep.

Bij Deceuninck-Quick.Step verliep de sprint wel naar wens. Mark Cavendish had met Michael Morkov een uitstekende lead-out. De Deen zette zijn sprinter perfect af, de Brit deed de rest van het werk. Aan de andere kant van de weg probeerde Tim Merlier Cavendish nog te remonteren, maar de snelle man van Alpecin-Fenix kwam net te kort. Pascal Ackermann strandde op de derde plaats.

Eindzege Evenepoel

In de slotrit kwam de eindzege van Remco Evenepoel niet meer in gevaar. Hij werd op het eindpodium geflankeerd door ploegmaat Yves Lampaert en Gianni Marchand. De zege in het Lotto Puntenklassement is voor Caleb Ewan, Cédric Beullens wint het Super 8 Strijdlustklassement.

Deel dit bericht

Lees ook