Cavendish: ‘In het wiel van Morkov win je altijd’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR FINAL STAGE
Mark Cavendish voelde zich de koning te rijk na zijn sprintwinst in de slotetappe van de Baloise Belgium Tour. De Britse sprinter blies in Beringen de loftrompet voor ploegmaat en lead-out Michael Morkov en zijn ploegmaats. ?Het was een droom om deze week in deze ploeg rond te rijden.?

De laatste overwinning van Cavendish op Belgische bodem dateerde al van Kuurne-Brussel-Kuurne in 2015, zondag was hij blij als een kind met zijn zege in Beringen. “Bij de start van de Baloise Belgium Tour wisten we dat het niet eenvoudig zou zijn om deze week een rit te winnen”, aldus Cavendish. “Er deden hier immers meer sprinters mee dan in sommige grote rondes.”

“Na de gemiste kans in Scherpenheuvel waren we ontgoocheld, maar Tom Steels had een plannetje en heeft ons enorm gemotiveerd. De ploeg heeft fantastisch werk geleverd. Ik koers niet vaak met Morkov, maar als je op hem kan rekenen als lead-out, dan weet je dat je wint. Met naast Morkov ook nog Lampaert en Keisse was deze ploeg een droom om deze week mee rond te rijden.”

De zege staat nu op Cav’s palmares, al werd het finaal nog spannend met de opkomende Tim Merlier. “Wat een sprint”, pufte Cavendish. “Ik kan me niet herinneren dat we in een sprint zo vaak van positie wisselden. Uiteindelijk kon ik de zege toch over de streep trekken. Winnen op Belgische bodem voor een Belgische ploeg, dat is fantastisch.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt