Coquard: ‘Deze sprint was op mijn lijf geschreven’

2_24055025_BBTRit1_6
Bryan Coquard boekte in Knokke-Heist zijn vijfde overwinning van het seizoen. De Franse sprinter verlaat aan het einde van het seizoen zijn ploeg. "Maar ik wilde tonen dat ik nog wil winnen in deze trui."

Coquard had uitgekeken naar de eerste etappe in de Baloise Belgium Tour. “De aankomst op de dijk was op mijn lijf geschreven. Zeker met die laatste honderd meter die bergop gaan. De uitkomst van de sprint was fantastisch. Dankzij deze overwinning pak ik ook de leiderstrui, maar Sylvain Chavanel is onze kopman deze week. We zetten als op hem. Wat mijn eigen prestaties betreft, bekijk ik het dag per dag.”

Aan het einde van het seizoen trekt Coquard naar een andere ploeg. “Waar ik volgend jaar zal koersen? Die knoop heb ik nog niet doorgehakt. Ik had echter het gevoel dat het tijd was om andere lucht op te snuiven. Ik wil de ploeg echter verlaten met een positief gevoel. Ik wil de ploeg tonen dat ik nog wedstrijden wil winnen in dit truitje. Zo stond ik nog niet op het podium in het truitje van Poweo. Dat is bij deze meteen gelukt.”

THEUNS: ‘SCHADE VALT MEE’

Edward Theuns ging in de sprint als eerste tegen de vlakte. “Ik bleef haken in een achterwiel van de renner voor mij. Een centimeter, maar wel eentje te veel. Gelukkig valt de schade nog mee. Op een paar schaafwonden na, heb ik nergens last van. Hopelijk gaat het ook met de andere renners goed.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt