Coquard slaat dubbelslag in Knokke-Heist

2_24052607_BBTRit1_4
Bryan Coquard heeft op De Wandelaar in Knokke-Heist de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour gewonnen. De Fransman haalde het voor Jens Debusschere en Daniel McLay. Coquard is ook de eerste leider in het algemeen klassement.

Onder massale belangstelling vertrokken de renners in Lochristi voor de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour van Lochristi naar Knokke-Heist. Ondanks de zomerse temperaturen trok het peloton meteen de gashendel open. Het resultaat: een gemiddelde snelheid van 55 kilometer in het eerste halfuur.

Na de passage van het eerste Primus Checkpoint – gewonnen door een actief koersende Belgisch kampioen Philippe Gilbert – ging in het peloton de voet van het gaspedaal en vormde zich de vlucht van de dag. Vijf renners verzamelden al snel een voorsprong van vier minuten. De helden van de dag: Lasse Norman Hansen (Aqua-Blue Sport), Kenneth Vanbilsen (Cofidis), Ludwig De Winter (Veranclassic), Brian Van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij) en Timothy Stevens (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice). 

SPEKTAKEL IN GOUDEN KILOMETER
In het peloton hielden de troepen van Quick Step de voorsprong onder controle. De Gouden Kilometer op twintig kilometer van de streep stak het vuur opnieuw aan de lont. De Deen Hansen sprokkelde – als laatste overlever van de vroege vlucht – nog negen bonificatieseconden bij elkaar, maar daarachter gooiden opnieuw Gilbert en Oliver Naesen hun troeven op tafel. Beiden verzamelden twee seconden.

Een groepje met Sylvain Chavanel en Tim Declercq probeerden in de slotfase de verwachte massasprint nog te ontlopen. De inspanning was tevergeefs. Lotto-Soudal bereidde minutieus de sprint voor Jens Debusschere voor, maar het was Bryan Coquard die op De Wandelaar over het meeste power in de benen beschikte. De Fransman is automatisch de eerste leider. Door een valpartij in de laatste rechte lijn sprintte slechts een beperkte groep voor de winst. 


PRIMUS-GROEN VOOR VANBILSEN

Vanbilsen houdt aan zijn ontsnapping de groene leiderstrui in het Primus Strijdlustklassement over. Hij verzamelde twee punten meer dan de Deen Hansen. Dinsdag rijden de renners van Knokke-Heist naar Moorslede.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt