Coquard: ‘Timing was cruciaal’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 5
Na zijn zege van vorig jaar in Knokke-Heist won Bryan Coquard zondag voor de tweede keer een rit in de Baloise Belgium Tour. "De tijdrit en de Ardennenetappe hebben me veel vertrouwen gegeven."

Lotto-Soudal leek in Tongeren opnieuw de sprint te regelen voor André Greipel, maar de Duitser viel op 200 meter van de streep helemaal stil. Bryan Coquard had zijn sprint wel goed getimed en snelde in de laatste meters naar de overwinning.

“De timing was vandaag cruciaal”, reageerde de Fransman. “Op 400 meter van de streep zat ik nog in het wiel van Christophe Laporte. Ik wist dat hij op deze aankomst heel snel was en heb zo lang mogelijk gewacht om uit zijn wiel te komen.”

“Vorig jaar kon ik hier de eerste etappe winnen, dit jaar moest ik wachten tot de laatste dag. Ik had gehoopt om een echte uitdager te zijn voor Greipel, maar daar ben ik deze week toch niet in geslaagd. Mijn goede tijdrit op vrijdag en de Ardennenetappe van gisteren gaven me echter veel vertrouwen. Ik voelde dat de vorm goed was en wilde er vandaag nog alles aan doen om de ritzege binnen te halen.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt