Debusschere: ‘Hele belangrijke zege voor onze ploeg’

2_28055600_BBTDebusschere2
Jens Debusschere sprintte zondag in Tongeren naar de overwinning. Een belangrijke zege voor Lotto-Soudal. "We hebben ons deze week getoond, maar hadden deze zege nog nodig", besefte Debusschere.

Na het werk van Team Belgium in aanloop naar de Gouden Kilometer nam Lotto-Soudal in de slotfase het commando over om Debusschere naar de sprint te loodsen. Op de streep bleef de West-Vlaming de Nederlander Coen Vermeltfoort maar nipt voor. 

“Voor de ploeg is dit een hele belangrijke zege”, besefte Debusschere. “We hebben ons een hele week getoond en ook zaterdag hebben we geprobeerd om koers te maken. Maar voor de eindbalans is deze zege goed. Voor aanvang van de Baloise Belgium Tour benadrukt de ploegleiding toch altijd dat we best een ritzege pakken.”
“Ik kijk er elk jaar naar uit om te sprinten in de Baloise Belgium Tour en eindelijk is het me gelukt om ook eens te winnen. Door warmte zat ik er vandaag wat door, maar de ploeg heeft me perfect gebracht. Ik moest het alleen maar afronden.”

Voor Debusschere was het de tweede zege in een maand tijd. Begin mei won hij de eerste etappe in de Vierdaagse van Duinkerke. “Vooraf droomde ik ervan om drie keer op rij te winnen. Eerst in de Vierdaagse, dan in de Baloise Belgium Tour en tot slot in de Ronde van Zwitserland. We hebben nu al twee op twee gescoord. Op naar de derde. Al besef ik dat het in de Ronde van Zwitserland veel moeilijker zal zijn.”
Na de Ronde van Zwitserland volgt het BK in Antwerpen, waar Debusschere één van de favorieten is op de nationale driekleur. “Ach, we zijn altijd de grootste ploeg en er wordt veel van ons verwacht. Ik ben er echter bijna zeker van dat de wedstrijd niet op een sprint zal eindigen.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt