Démare houdt Boonen van bisnummer

BELGIUM CYCLING TOUR OF BELGIUM DAY 3
Arnaud Démare heeft de derde etappe in de Baloise Belgium Tour gewonnen. Na een zinderende finale door de Vlaamse Ardennen hield de Franse kampioen Tom Boonen in Herzele van een bisnummer.

De renners vertrokken ‘s middags vanuit Knokke-Heist met de wind in de rug en haalden tijdens het eerste uur snelheden tot zestig kilometer per uur. Een spervuur aan aanvallen leverde uiteindelijk een vlucht van vijf op: Rohan Dennis (BMC), Gert Joeaar (Cofidis), Timothy Stevens (Vastgoedservice-Golden Palace), Michael Vingerling (Team 3M) en Gregory Habeaux (Willems Verandas).

De Australiër, de nummer twee in het algemeen klassement, en zijn vier metgezellen kregen weinig speelruimte. IAM Cycling liet de voorsprong nooit boven de drie minuten oplopen en hield de koplopers in het vizier.

SPEKTAKEL OP DE PADDESTRAAT 

De tweede passage door de Paddestraat zorgde voor spektakel en verbrokkeling in het peloton. Jürgen Roelandts gooide als eerste topper zijn troeven op tafel en kreeg navolging van ploegmaat Thomas De Gendt. De hardrijder van Joker+-Soudal fietste samen met Oliver Naesen en Vicente Reynes snel een minuut voorsprong bijeen, maar zag op de Valkenberg plots het licht uitgaan.

In een zinderende finale viel de wedstrijd nooit meer stil. Van Avermaet, Bennoot en opnieuw Roelandts deelden enkele prikjes uit, maar onder impuls van Etixx-Quick Step kwam op twee kilometer van de streep alles opnieuw samen.

Tom Boonen lonkte naar een tweede overwinning in twee dagen, maar moest in de sprint de duimen leggen voor Arnaud Démare. Roelandts snelde na een offensieve koers nog naar de derde plaats.

BRÄNDLE BLIJFT LEIDER

In het algemeen klassement behoud Matthias Brändle de Joker+-leiderstrui. Hij houdt zes zeconden voorsprong op dagwinnaar Démare en Gaetan Bille, die in de Gouden Kilometer drie bonificatieseconden sprokkelde. Boonen springt naar de vierde plaats op negen seconden van de Oostenrijker.

In het Baloise Puntenklassement gaat Démare aan de leiding. De Franse kampioen telt evenveel punten als Boonen, maar mag dankzij zijn betere klassering de blauwe leiderstrui aantrekken. Benjamin Verraes mag voor de tweede dag op rij de groene trui van het Primus Strijdlustklassement aantrekken.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt