Devenyns slaat dubbelslag in Vlaamse Ardennen

deve
Dries Devenyns heeft de derde rit in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. De kopman van IAM Cycling was de sterkste van een kopgroep van negen en neemt de leiderstrui over van Wout Van Aert.

Na de aankomst op de dijk van Knokke-Heist keerde het peloton vandaag de kust de rug toe. Met de wind van achteren zetten de renners met een rotvaart de weg richting Herzele in. In het eerste uur regende het aanvalspogingen, maar met een gemiddelde snelheid van bijna vijftig kilometer per uur bleven de poorten gesloten.

De passage in Kruishoutem zorgde dan toch voor een vruchtbare poging van de aanvallers. Zeven renners kregen een vrijgeleide: Clément Chevrier (IAM Cycling), Amuary Capiot (Topsport Vlaanderen-Baloise), Mirko Selvaggi (Androni Gioccattoli), Frans kampioen Steven Tronet (Fortuneo-Vital Concept), Ludwig De Winter (Wallonie Bruxelles), Lawrence Naesen (Cibel-Cebon) en Christophe Prémont (Veranda’s Willems). Zij fietsten een maximale voorsprong van drie minuten bijeen.

In plaatselijke rondes kregen de renners naast de Paddestraat en de Lippenhovestraat ook twee keer het trio Valkenberg-Leberg-Berendries voor de wielen geschoven en was het spartelen om aan boord te blijven. In een tsunami aan aanvalspogingen waagden onder andere Tony Martin, Dries Devenyns, Dimitri Claeys en Jelle Wallays hun kans. Tiesj Benoot graaide in een fel bevochten Gouden Kilometer opnieuw twee seconden mee.

KOPGROEP NA BERENDRIES

Na de Berendries bleven ze nog met negen renners over: Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), Stijn Vandenbergh (Etixx-Quick Step), Enrico Gasparotto (Wanty-Groupe Gobert), Baptiste Planckaert (Wallonie Bruxelles), Floris De Tier en Pieter Vanspeybrouck (Topsport Vlaanderen-Baloise), Sergei Chernetski (Katusha), Reto Hollenstein en Dries Devenyns (Iam Cycling). Vandenbergh en Devenyns toonden zich de sterksten. Een eerste aanval van het duo werd nog teniet gedaan, maar een tweede poging in de slotkilometer was wel succesvol voor de kopman van IAM Cycling. Op de streep klopte Planckaert Vandenbergh nog voor de tweede plaats.

Dankzij zijn ritzege neemt Devenyns de Lotto leiderstrui over van Wout Van Aert. De Baloise puntentrui hangt nu om de lenden van Planckaert, Amaury Capiot neemt de groene trui in het Primus puntenklassement over van Ludwig De Winter.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt