Evenepoel: ‘Eindzege betekent heel veel voor mij’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR FINAL STAGE
Remco Evenepoel volgt zichzelf op als eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour. De kopman van Deceuninck-Quick.Step toonde zich opgelucht dat hij deze week opnieuw kon aanknopen met een overwinning.

Van bij de start domineerde Remco Evenepoel de Baloise Belgium Tour. De renner uit Schepdaal zette al in de eerste etappe in de Vlaamse Ardennen de wedstrijd naar zijn hand, pakte in de tijdrit in Knokke-Heist zijn eerste zege sinds zijn comeback en controleerde probleemloos de Ardennenrit.

“Deze eindzege is voor mij heel belangrijk”, liet Evenepoel er geen twijfel over bestaan. “Na alles wat er gebeurd is, waar ik vandaan kom ? Dan doet deze overwinning gewoon heel veel deugd. Dit betekent heel veel voor mij. Het is een teken dat ik opnieuw op weg ben naar mijn topniveau. Met deze zege wil ik ook iedereen bedanken die mij geholpen en gesteund heeft om hier terug te staan. Er is zeker nog progressie mogelijk, maar ik heb nu het gevoel dat het wel in orde komt.”

Ook de zege van Mark Cavendish deed Evenepoel zichtbaar deugd. “Het was een hectische finale, maar ik denk dat we als ploeg een perfect laatste rondje hebben gereden. We zaten altijd attent voorin. Ook ik heb mijn steentje nog kunnen bijdragen door de jongens af te zetten. Dat Cavendish daarna ook wint, is heel leuk. Een extra ritzege en het eindklassement. Het kan niet mooier.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt