Evenepoel: ‘Ga graag het duel aan met Wellens’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
Remco Evenepoel blijft dankzij een vierde plaats in de tijdrit stevig aan de leiding in het algemeen klassement. In de Ardennenrit van zaterdag hoopt de tiener zich van de eindzege in de Baloise Belgium Tour te verzekeren.

Evenepoel werd vierde op drie seconden van Tim Wellens en was daar heel tevreden mee. “Ik wist dat het over deze afstand moeilijk zou worden om te winnen en met zo’n klein tijdsverlies doe ik een uitstekende zaak met het oog op het eindklassement”, liet Evenepoel zijn oogjes blinken. “In de eerste bocht maakte ik nog een klein foutje omdat ik te veel risico nam, maar uiteindelijk wint op zo’n korte afstand de sterkste renner. Die absolute kracht van Wellens moet ik nog kweken.”

In het algemeen klassement behoudt Evenepoel 57 seconden voorsprong op Wellens, Campenaerts staat derde op een minuut. “Het ziet er voor mij heel goed uit. Een duel met Wellens in de Ardennen? Heel graag. Met zo iemand strijden zou voor mij een hele eer zijn. Dat de renners van Lotto-Soudal zullen aanvallen? Hoe meer, hoe liever. Het parcours van morgen moet mij wel liggen.”

“Als leider in het algemene klassement zal ik mijn temperament zelf moeten bedwingen. Het belangrijkste is dat ik morgen geen minuut verlies, maar de ploeg is sterk genoeg om die eerste plaats te verdedigen.”

Voelt Evenepoel enige druk nu hij dicht bij de eindzege van de Baloise Belgium Tour staat. “Druk? Helemaal niet. Het is mooi weer, ik maak mij niet druk. Uiteindelijk zal de wet van de sterkste gelden. Is het morgen slecht weer? Dan moet ik opletten voor Wellens, maar ik kan zelf in alle weersomstandigheden presteren.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt