Evenepoel: ‘Het is aan de andere ploegen om het kot open te breken’

EvenepoelScherpenheuvel2
Remco Evenepoel kreeg op het podium in Scherpenheuve-Zichem zijn derde leiderstrui van deze Baloise Belgium Tour. De kopman van Deceuninck-Quick.Step kende een rustige dag, al was hij toch onder de indruk van de geleverde inspanningen.

Tijdens het flashinterview op Sporza checkte Evenepoel even zijn fietscomputer. “Een gemiddelde van meer dan 200 watt in een sprintetappe, dat is niet slecht”, klonkt. “Er is vandaag hard gereden.”

Zaterdag begint Evenepoel in Hamoir met een comfortabele voorsprong aan de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour. “Het zou mooi zijn om nog een etappe te winnen”, geeft hij toe. “Als ploeg hebben we de ambitie om zoveel mogelijk ritten te pakken. Aan de andere kant is het klassement het belangrijkste en zullen we de kat wat uit de boom kijken. We zitten in de perfecte situatie, hier kon ik op voorhand alleen maar van dromen. Het is aan de andere ploegen om het kot open te breken.”

Evenepoel heeft intussen het parcours ook al intensief bestudeerd. “Ik vraag me of het parcours wel selectief genoeg is. Twee jaar geleden was de Ardennenrit iets zwaarder, al kunnen de weersomstandigheden en de manier van koersen ook een belangrijke invloed hebben. Een korte wedstrijd kan zo ook een hele intense wedstrijd worden.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt