Evenepoel: ‘Ik heb mezelf verbaasd’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
Remco Evenepoel mag na zijn triomf in Zottegem een eerste streepje trekken achter zijn naam. De youngster van Deceuninck-Quick Step kleurde zelf de wedstrijd en rondde het op een indrukwekkende manier af. "Dit had ik echt niet verwacht."

Winnen op 13 juli met rugnummer 13, het zal Remco Evenepoel voor altijd bijblijven. “Ik denk dat 13 vanaf nu mijn geluksnummer is”, lachte de 19-jarige ritwinnaar zijn tanden bloot. “Voor mij was deze etappe een belangrijke test om te zien wat ik waard was op Vlaamse wegen. Dat ik hier vandaag zou winnen had ik helemaal niet verwacht.”

In de aanloop naar de finale toonde Evenepoel meermaals zijn goede benen. Na verschillende aanvalspogingen reed hij op 10 kilometer van het einde definitief weg met Victor Campenaerts.

“Op de laatste pittige strook van de wedstrijd zag ik dat iedereen op zijn limiet zat. Dat was voor mij het moment om nog even door te trekken. Dat Campenaerts de opdracht kreeg om niet mee te werken, begrijp ik. Met Tim Wellens zat hun kopman achterin. Jammer voor hem dat hij door een valpartij werd uitgeschakeld. Ik hoop dat alles goed gaat met hem.”

Aan de aankomst was Campenaerts sprakeloos. De prestatie van de tienersensatie had de werelduurrecordhouder nog nooit gezien. “Dat is een heel compliment”, aldus Evenepoel. “Al heb ik mezelf vandaag ook wel verbaasd. De tijdrit van vrijdag? Daar is Campenaerts de absolute favoriet. Ik hoop zo weinig mogelijk tijd te verliezen.”

In het algemeen klassement heeft Evenepoel een voorsprong van 51 seconden op ploegmaat Jakobsen, concurrent Tim Wellens volgt al op één minuut. “Vandaag was voor mij in principe de moeilijkste dag, maar ik heb nu toch al een mooie voorsprong. We hebben een sterke ploeg om die te verdedigen.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt