Evenepoel maakt favorietenrol waar na secondenspel met Lampaert

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
Remco Evenepoel heeft in de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour zijn favorietenrol helemaal ingelost. Na een secondenspel met ploegmaat Yves Lampaert zette hij in Knokke-Heist de snelste chrono neer. In het algemeen klassement verstevigt hij zijn leidersplaats.

Aan de Belgische kust kregen de renners een biljartvlak parcours van 11,2 kilometer voor de wielen geschoven. Met lange rechte stroken was de omloop perfect voor de jongens met de grote molen. In het tweede deel van de wedstrijd moesten er wel rekening houden met de wind die vrij spel kreeg.

De jonge Fransman Thibault Guernalac zette de eerste richttijd van de dag neer. De renner van Arkéa-Samsic hield gepatenteerde hardrijders als Lasse Norman Hansen en Ryan Mullen achter zich, maar moest even later zijn plaatsje in de hot seat wel afstaan aan Frederik Frison. De renner van Lotto-Soudal klokte af na 12:19.84

Youngsters aan zet

De bronzen medaille van het BK tijdrijden in Koksijde genoot zichtbaar van zijn prestatie, maar moest finaal tevreden zijn met een vijfde stek. Het waren de youngsters die de 28-jarige Kempenaar van zijn troon stootten. Eerst pitste de verrassende Rune Herregodts (22) vier tienden van de besttijd van de Lotto-pion, daarna stampte de 19-jarige Finn-Fisher Black nog wat harder op de pedalen om er een extra seconde af te knijpen.

Maar ook de Nieuw-Zeelander viste finaal achter het net. Yves Lampaert verpulverde de tijd van het Jumbo-Visma talent met 16 seconden (12:02.7) en ging als eerste door de muur van de 55 km/uur. Zou hij zijn ploegmaat Remco Evenepoel voor de tweede dag op rij van de dagzege kunnen houden?

300 dagen na Lombardije

De afloop van het tijdritverhaal aan de kust las als een echte thriller. Aan het tussenpunt was Evenepoel nog een kleine seconde trager dan de West-Vlaming, maar in het tweede deel van de wedstrijd trok hij alsnog het laken naar zich toe. Aan de streep dook hij ruim twee seconden onder de tijd van Lampaert: 12:00.4

Voor Evenepoel is het de eerste zege van het seizoen, 300 dagen na zijn onfortuinlijke val in de Ronde van Lombardije. In het algemeen klassement vergroot hij zijn voorsprong op de concurrentie. Ploegmaat Lampaert klimt op naar de tweede plaats, op 45 seconden van Evenepoel. Gianni Marchand vervolledigt op 53 seconden de top drie.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt