Evenepoel: ‘Met kippenvel over de finish gereden’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR FINAL STAGE
Remco Evenepoel is de eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour 2019. Met zijn 19 jaar is hij de jongste renner op het palmares van de Belgische wielerronde. "Ik besef nog niet dat ik deze week geschiedenis heb geschreven."

Evenepoel begon aan de slotrit met een voorsprong van 52 seconden op Victor Campenaerts. Zijn leidersplaats kwam tussen Tongeren en Beringen geen moment in gevaar.

“Als ploeg moesten we vandaag nog één dag attent koersen, de ploegmaats hebben perfect werk afgeleverd. Jammer dat Fabio Jakobsen niet meer mee kon sprinten, maar het blijft een hele mooie week, een week die ik niet snel zal vergeten. Ik win hier tegen Victor Campenaerts en Tim Wellens, twee absolute wereldtoppers. Na deze week zal er allicht niemand nog twijfelen of ik het niveau bij de profs wel aankan.”

Door als 19-jarige in de Baloise Belgium Tour een rit en het eindklassement te winnen, schrijft Evenepoel, die ook het puntenklassement won, een stukje geschiedenis. “Dat besef moet toch nog doordringen, maar dat zal in de loop van de dagen wel gebeuren.”

INDRUKWEKKEND APPLAUS

In de slotfase van de laatste etappe kwam Evenepoel nog ten val in de laatste kilometer, waardoor hij enkele minuten na Coquard alleen over de finish reed. Het zorgde voor een leuk extraatje: met de armen in de lucht en onder luid applaus kon Evenepoel de aankomst overschrijden. “Een heel mooi moment. Ik was echt onder de indruk van dat applaus. Met kippenvel kwam ik over de finish.”

Deel dit bericht

Lees ook