Evenepoel: ‘Morgen gaan we voor de zege met Cavendish’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 4
Zonder pech of verrassingen volgt Remco Evenepoel zondag zichzelf op als eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour. De leidersplaats van Deceuninck-Quick.Step kwam in de Ardennenrit met start en aankomst in Hamoir geen seconde in gevaar.

Met zoveel woorden wilde hij het zelf nog niet zeggen, maar zonder verrassende plotwendingen is de tweede eindzege van Remco Evenepoel in de Baloise Belgium Tour een feit. “Die overwinning mag in principe niet meer in gevaar komen, maar je bent nooit zeker tot aan de streep”, sprak de kopman na de Ardennenrit, “We gaan de koers zondag opnieuw controleren en proberen te winnen met Mark Cavendish.”

Controle had de ploeg van Evenepoel zaterdag ook. In het peloton werden alle aanvalspogingen in de kiem gesmoord. Het peloton uitdunnen zat er echter niet in, zodat er finaal gesprint werd voor de dagzege. “Het is jammer dat het parcours van deze etappe niet wat pittiger was. In de Ardennen verwacht je een andere winnaar dan een sprinter. Met alle respect voor Ewan, want hij heeft er heel hard voor moeten werken.”

Evenepoel plooide zich in het slot nog dubbel in dienst van Ballerini, de Italiaan moest tevreden zijn met de derde plaats. “Als je hier wilde winnen, dan had je een lead-out nodig zoals Ewan. Daarvoor hadden wij in de finale een mannetje te weinig.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt