Evenepoel: ‘Zege voelt aan als een verlossing’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
Het deed Remco Evenepoel zichtbaar deugd. Driehonderd dagen na zijn val in de Ronde van Lombardije knoopte hij in de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour terug aan met een overwinning. ?Na gisteren was ik toch teleurgesteld?, bekende de renner van Deceuninck-Quick.Step.

In de eerste etappe haalde Remco Evenepoel in de Vlaamse Ardennen de hamer boven, maar ondanks zijn demonstratie op het lokale circuit in en rond Maarkedal moest hij tevreden zijn met een tweede plaats. “Na gisteren was ik toch teleurgesteld”, vertelde Evenepoel. “Ik was vandaag extra gebrand om de snelste tijd te rijden.”

De strijd om de zege in Knokke-Heist werd een secondenspel met ploegmaat Yves Lampaert. “Het is jammer voor Yves dat ik hem nog van de troon stoot. Aan het tussenpunt hoorde ik dat ik even snel was als hij, het heeft pijn gedaan om het laken toch naar mij toe te trekken. Noemde hij mij Aërokogel? Dan heb ik eindelijk een goede bijnaam.”

Voor Evenepoel was het de eerste overwinning sinds de eindzege in de Ronde van Polen, begin augustus van vorig jaar. “Die eerste overwinning na mijn val in de Ronde van Lombardije doet mij enorm veel deugd. Het voelt voor mij aan als een verlossing. Ik wil iedereen bedanken die mij het voorbij jaar geholpen heeft aan de weg terug.”

Zaterdag wacht er voor Evenepoel een nieuwe kans om zijn palmares nog wat op te smukken. “Hoe ik de rit zal aanpakken? Het wordt allicht een combinatie van aanvallen en mijn leidersplaats verdedigen, al hoop ik zeker nog een ritje mee te pikken.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt