Ewan: ‘Had geen power meer, maar tevreden over deze week’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR FINAL STAGE
Geen drie op een rij voor Caleb Ewan in de Baloise Belgium Tour, maar de Australiër blikt tevreden terug. Naast twee ritzeges pakt hij ook het eindklassement in het Lotto Puntenklassement.

Ewan had in Beringen voor de eerste keer in zijn carrière drie keer op rij kunnen winnen, de pocketsprinter moest echter tevreden zijn met een verre ereplaats.

“Het is ontgoochelend om de Baloise Belgium Tour zo te eindigen”, gaf Ewan toe. “Het was een hectische en stresserende finale. Zo’n lange laatste rechte lijn vind ik bovendien altijd moeilijk om in te schatten waar de tegenstanders zitten en wie er naar voren komt. Op de rotonde op 800 meter van de streep raakten we elkaar bovendien even kwijt.”

Ewan wilde echter geen excuses inroepen. “Daarnaast heb ik ook niet mijn beste sprint gereden. Ik had niet de power om vandaag te winnen, maar over de rest van de week kan ik alleen maar blij zijn met onze prestatie.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt