Ewan: ‘Ik geloofde niet dat ik vandaag kon winnen’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 4
Caleb Ewan heeft in Hamoir ook zichzelf verrast. De Australiër loofde na zijn dubbelslag in de Baloise Belgium Tour opnieuw het harde van zijn ploegmaats.

“Het was een mooie rit, maar ook een hele lastige”, begon Ewan zijn reactie na afloop. “Het was de zwaarste etappe van de week. Ik had dan ook niet verwacht om de finale te rijden, laat staan om een gooi te doen naar een tweede ritzege op rij. Daar geloofde ik echt niet in.”

Na de laatste beklimming van de dag, Les Kimones, brachten zijn ploegmaats hem echter terug naar de kop van de wedstrijd. “De jongens hebben er vandaag alles aan gedaan om mij terug te brengen nadat ik een kloofje had moeten laten. De ploeg heeft opnieuw fantastisch werk afgeleverd. In de finale zaten we nog met vijf jongens in de kopgroep.”

“Of ik vandaag kon rekenen op de benen van Milaan-Sanremo? Toen was ik nog iets beter, al heb ik eerder al wel aangegeven dat ik gewoon een sterkere renner ben geworden. Morgen drie op een rij? We zullen ons best doen. Ik denk eerlijk gezegd niet dat me dat al ooit gelukt is.”

Ewan is dankzij zijn tweede ritzege op rij ook de nieuwe leider in het Lotto Puntenklassement. 

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt