Ewan: ‘Onder de indruk van mijn ploegmaats’

EwanScherpenheuvel2
Caleb Ewan boekte in de derde etappe van de Baloise Belgium Tour zijn 50e overwinning uit zijn carrière, de 21e in het shirt van Lotto-Soudal. De pocketsprinter uit Australië blies na de zege de loftrompet van zijn ploegmaats.

“Ik ben onder de indruk van het werk dat mijn ploegmaats hebben gedaan”, stak Caleb Ewan van wal. “Door de wind waren de laatste kilometers verraderlijk. Op drie kilometer van de streep had ik nog drie renners voor mij, de andere ploegen kwamen er gewoon niet meer over.”

“Ondanks dat het al een tijdje geleden is dat we samen hebben gereden hebben de jongens hier een fantastische job gedaan. Ik kan alleen maar blij zijn met zo’n ploeg, ik beschik over de beste lead-out.”

Ewan kwam nog even terug op de kritiek na zijn opgave in de Giro. “Ik had liever doorgereden. Zonder die opgave had ik in de Giro vier ritten kunnen winnen, dus ook voor mij was die opgave een ontgoocheling. Na zeven dagen uit zo’n rittenkoers stappen was ook niet goed voor mijn voorbereiding. Daarom ben ik ook heel blij om hier terug aan te knopen met de zege. Vertrouwen is alles voor een sprinter.”

Zondag wacht Ewan nog een tweede sprintkans. “Hopelijk kan ik dan nog een keer winnen, maar eerst moet ik morgen goed doorkomen. Het wordt een zware dag, maar ik zie het als een ideale rit om nog eens diep te gaan. Het wordt de perfecte training.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt