Gorilla mag toch brullen

2_31045729__D3A6220
André Greipel heeft de vierde etappe in de Baloise Belgium Tour gewonnen. Hij haalde het in Lacs de l'Eau d'Heure in de sprint. Philippe Gilbert pakte nog wat bonificatieseconden.

Met Tom Boonen en Tony Martin was Omega Pharma-Quick.Step al drie dagen op rij aan het feest in de Baloise Belgium Tour en ook in Lacs de l’Eau d’Heure maakten de mannen van Patrick Lefevere een goede kans op de ritzege. Met Gianni Meersman had OPQS alvast een afwerker in zijn team.

Evan Huffman, Serge Dewortelaer en Sébastien Delfosse trokken al snel in de aanval en reden een lange tijd voor het peloton. Hun maximale voorsprong schommelde rond de 3:30. Astana-renner Huffman reed zo even virtueel in de rode leiderstrui.

Bij de eerste beklimming van de Petit Poggio trok Silvan Dillier serieus door. Enkel Brian Bulgac en Jimmy Janssens slaagden erin de aansluiting te maken. Door de aanval van Dillier zakte de voorsprong van de leiders wel snel. Enkele kilometers voor de tweede passage aan de meet kwamen ze bij de drie koplopers.

De zes leiders draaiden goed rond en het peloton kwam lange tijd geen meter dichterbij. Met oog op de slotronde trok het peloton het tempo omhoog, waardoor de achterstand bij de derde passage aan de finish nog maar 37 seconden bedroeg.

Vooraan was Dillier de sterkste. Hij trok op 12 km van het einde nog eens door. Enkel Janssens en Delfosse konden mee. Even later moesten ook zij lossen. In het peloton toonde Philippe Gilbert over goede benen te beschikken.

Op ruim 5 km van het einde was het Tom Dumoulin die aanviel. Martin had niet meteen een reactie, maar toch raakte de nummer twee uit de stand niet weg. Ook Sylvain Chavanel probeerde het. De Fransman werd echter teruggehaald door de ploeg van de leider.

Zo kwam er toch een sprint op de Route de la Plate Taille. Met Boonen en André Greipel zaten er nog snelle mannen vooraan. De blauwe trui had echter al veel energie verbruikt en sprintte niet mee. Zo haalde Greipel het makkelijk voor Roman Maikin en Philippe Gilbert, die erg belangrijke bonificatiepunten pakte.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt