Greipel: ‘Deze aankomst liegt niet’

Een lachende André Greipel stapte na afloop van zijn zege de perszaal binnen. De Duitser was duidelijk zeer tevreden met zijn overwinning.

“Vandaag ben ik echt heel tevreden van mijn spurt. Deze aankomst liegt niet, enkel de sterkste wint in Knokke-Heist. Ik werd op 800 meter perfect afgezet door Greg (Henderson) in het wiel van Jacopo Guernieri. Ik kon de perfecte spurt rijden en kwam er op het juiste moment uit. Al was het wel moeilijker dan het leek”, aldus een stralende André Greipel.

De spurtbom nam uitgebreid de tijd om zijn ploeg te bedanken. “De jongens waren weer geweldig vandaag. Marcel (Sieberg) kreeg in de finale tweemaal een lekke band, maar toch kon hij mij nog helpen in de laatste kilometers. Dat is fantastisch.”

Greipel denkt ook al aan de Ronde van Frankrijk. “Deze rittenwedstrijd is ideaal om het spurttreintje helemaal af te stellen. We hebben hier al heel wat vertrouwen opgedaan en hopelijk slaan we ook morgen in Beveren een goed figuur”, besloot Greipel.


Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt