Greipel: ‘Dit is belangrijk’

bbt1
Na de kritiek in de eerste twee etappes was André Greipel gebrand op een ritzege in de Baloise Belgium Tour. De opluchting bij de Duitser en zijn ploeg Lotto-Belisol was na zijn zege in de vierde etappe dan ook groot.

“We hebben hard gewerkt om de rit op een massasprint te laten eindigen”, aldus Greipel. “Frederik Willems heeft samen met Omega Pharma-Quick.Step lange tijd op kop van het peloton gereden om de vluchters bij te halen. Toen de kopgroep was gegrepen moesten we nieuwe pogingen vermijden en ons organiseren voor de sprint. Dat ging goed en de mannen konden perfect de sprint aantrekken. Het was belangrijk voor de ploeg om een etappe te winnen in deze rittenkoers.”

“Voor de start van deze wedstrijd had ik al gedacht dat hier een kans op een overwinning lag. De ploeg geloofde er ook in. We waren blij dat we een sprint hebben kunnen afdwingen. Mijn ploegmaats gingen al heel snel bij het aantrekken van de sprint, vervolgens zette ik zo hard aan als ik kon. Op de eerste dag won de snelste en in de tweede rit was onze organisatie zoek door allerlei omstandigheden. Vandaag maakten we dat goed. Na de Belgium Baloise Tour is de Ronde van Luxemburg ons volgende doel.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt