Greipel: ‘Een sprinter is maar zo goed als de rest van zijn ploeg’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 1
André Greipel boekte woensdag in Buggenhout zijn negende ritzege ooit in de Baloise Belgium Tour. De Duitser toonde zich na de finish vooral dankbaar richting zijn ploegmaats. "Een sprinter is maar zo goed als de rest van zijn ploeg."

Voor de start in Buggenhout stond André Greipel met stip genoteerd als de topfavoriet voor de dagzege. “Als favoriet is het nooit makkelijk om de verwachtingen in te lossen, maar de ploeg heeft schitterend werk geleverd”, bedankte de Duitser zijn ploegmaats.

“Eerst was er Jelle Wallays die een fantastische job heeft gedaan door de vluchter in het vizier te houden. Zijn aandeel in deze overwinning is niet te onderschatten. In de finale was de timing van Marcel Sieberg en Nikolas Maes perfect. Als sprinter ben je maar zo goed als de ploeg die rond jou is opgebouwd. Voor mij is het dan heel mooi om het zo af te maken.”

DERDE ZEGE OP DE WANDELAAR?

Donderdag dient er zich voor Greipel al een nieuwe kans aan. Op De Wandelaar in Knokke-Heist was de Gorilla al twee keer de sterkste. In 2012 voor Danilo Napolitano, een jaar later voor Tom Boonen. “Waarom niet”, grijnsde Greipel. “Ons doel deze week was om minstens een rit te winnen. Dat is ons nu al gelukt, maar we zullen er alles aan doen om er nog eentje bij te doen.”

“De eindzege? Daar is de rit van zaterdag te zwaar voor. Mijn gewicht is daar niet op afgestemd. De etappe die ik in de Vierdaagse van Duinkerke over de Kasselberg won, was niet zo zwaar.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt