Greipel eerste leider in Bank van De Post Ronde van België

RVB2-27foto
André Greipel is de eerste leider in de Bank van De Post Ronde van België. Hij was in Buggenhout net iets sneller dan Danilo Napolitano en Kenny Van Hummel.

Greipel in de rode Lotto-leiderstrui. (foto Alain Buyck)

Jelle Wallays en Michael Schär hadden duidelijk veel zin in deze 82ste editie van de Bank van De Post Ronde van België. Het duo van Topsport Vlaanderen en BMC waren de eerste ontsnappers die een voorgift kregen van het peloton. Enkele kilometers later maakten ook Egidius Juodvalkis, Paolo Ciavatta, Leonardo Duque, Simon Geschke, Arnaud Jouffroy en Philippe Legrand de aansluiting. Opvallend genoeg was geen enkele renner van Lotto-Belisol en Omega Pharma – Quick Step mee in de aanval.

Het waren dan ook de Belgische topformaties die het vuile werk moesten opknappen in het peloton. Onder impuls van Iljo Keisse en Jurgen Van De Walle smolt de voorsprong van de leiders als sneeuw voor de zon. Wallays, Ciavatta en Schär probeerden het nog even onder hun drie, maar aan het peloton was niet te ontsnappen.

André Greipel maakte in de spurt zijn status van spurtbom waar. De Duitser van Lotto – Belisol haalde het voor Danilo Napolitano en Kenny Van Hummel. Napolitano dacht even dat hij gewonnen had en smeet zijn handen in de lucht, maar de finishfoto maakte duidelijk dat Greipel de snelste was. Greipel pakt naast de overwinning ook de rode Lotto-Leiderstrui en het Bank van De Post-puntenklassement. Leonardo Duque houdt aan zijn ontsnapping de zware Primus-Strijdlusttrui over. De eerste Synergie Interim – jongerentrui is voor Egidius Juodvalkis.


 

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt