Greipel maakt favorietenrol waar

1DX20901
André Greipel heeft in de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour zijn favorietenrol waargemaakt. Hij haalde het in de sprint voor Riccardo Minali en Tim Merlier. De Duitser is automatisch ook de eerste leider.

De renners hadden er duidelijk zin in. In het eerste wedstrijduur van de eerste etappe met start en aankomst in Buggenhout werd er bijna 48 kilometer afgelegd. De tweede aanvalspoging van de dag was goed voor een vlucht van zes: drie Belgen (Aimé De Gendt, Kenny Molly en Dieter Bouvry), een Ier (Conor Dunne), een Italiaan (Giovanni Carboni) en een Tsjech (Michael Boros). 

Dromen van de dagzege zat er echter nooit in. De plannen van André Greipel werden al snel duidelijk. Onder impuls van Lotto-Soudal hield het peloton de vluchters een hele dag in het vizier. In z’n eentje zorgde Jelle Wallays ervoor dat de voorsprong maximaal 2:30 bedroeg. 
Het werk van Wallays loonde. Dries De Bondt en Daan Soete probeerden in de slotfase nog een massasprint te ontlopen, maar hun pogingen werden al snel in de kiem gesmoord. In een lange sprint rondde Greipel het ploegwerk perfect af. De Duitser was veel te sterk voor Riccardo Minali en Tim Merlier en boekte in Buggenhout de 152ste zege uit zijn carrière.

Deel dit bericht

Lees ook