Greipel oppermachtig in Bank van De Post Ronde van België

greipelbeverenart
André Greipel was opnieuw de sterkste in de Bank van De Post Ronde van België. Met overmacht won hij de massaspurt in Beveren. Napolitano moest andermaal tevreden zijn met de tweede plaats.
Greipel is de snelste man van het peloton. (foto belga)

Vijf renners kleurden de derde etappe in deze Bank van De Post Ronde van België: Tijmen Eising, Coen Vermeltfoort, Alessandro Donati, Maxim Belkov en Pieter Vanspeybrouck. De vijf vonden elkaar en werkten goed samen. Toch liet het peloton niet zomaar begaan. Meer dan vier minuten voorgift kregen de vluchters niet.

Met nog 25 kilometer te gaan liet Belkov zijn medevluchters achter. De sterke Rus van Katusha verkocht zijn vel duur, maar ook hij was niet opgewassen tegen het peloton. BMC en Omega Pharma – Quick-Step hielden het tempo zeer hoog. Met nog zeven kilometer te gaan kwam ook Lotto-Belisol op de proppen.

Niemand kon nog ontsnappen en we kregen voor een derde keer op rij een massaspurt in deze 82ste editie van de Bank van De Post Ronde van België. Leider André Greipel werd door zijn ploeg perfect afgezet tot op 300 meter van de finish en de rest was kinderspel voor de Duitser. Greipel knalde naar zijn derde dagzege, Napolitano moest opnieuw tevreden zijn met de tweede plaats. Adam Blythe werd derde. Greipel staat weer steviger in de rode Lotto-leiderstrui.

 

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt