IJzersterke ‘Belgische blokken’ aan de start van Baloise Belgium Tour

2_01104602_bbt0106
De 21 ploegen die zullen starten in de Baloise Belgium Tour zijn nu definitief bekend. Daarbij ook zeven WorldTour-ploegen. De Belgische ploegen schuiven in elk geval al zeer sterke selecties naar voren.

De zeven WorldTour-teams die op 15 juni in Merelbeke aan de start zullen staan zijn: Bora Hansgrohe, Intermarché Wanty Gobert, Israel Premiertech, Lotto Soudal, Quickstep Alphavinyl, Team DSM en Trek Segafredo. Met daarnaast ook de drie Belgische ProContinentale ploegen Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen Baloise en Bingoal Pauwels Sauzen en vier Belgische continentale ploegen (Baloise Trek Lions, Pauwels Sauzen-Bingoal, Minerva en Tarteletto) zal de Belgische wielerfan verwend worden.

Stilaan worden ook de eerste rennersnamen ingevuld en vormen er zich al heel wat sterke blokken, niet in het minst bij de Belgische topploegen. Quickstep Alphavinyl (de laatste twee edities de winnende ploeg met Remco Evenepoel) zorgt ook zonder de ex-winnaar voor toppers aan de start: Fabio Jakobsen (met Michael Morkov in steun) en allrounders en klassementsmannen Yves Lampaert en Florian Sénéchal.

Wat gezegd van Lotto Soudal? Met Victor Campenaerts, Florian Vermeersch, Tim Wellens en Arnaud De Lie moeten ze op papier niet onderdoen voor the Wolfpack. Bij Alpecin-Fenix wordt Giro-ritwinnaar Dries De Bondt geflankeerd door onder meer Oscar Riesebeek en Gianni Vermeersch.

Ontdek het parcours

Ex-profrenners Ludo Dierckxsens en Ludivine Henrion verkenden het parcours al en stellen de vijfdaagse rit per rit voor. Bekijk het hier >>

RITTENSCHEMA BALOISE BELGIUM TOUR 2022:

Woensdag 15 juni: Merelbeke – Maarkedal 169,9 km
Donderdag 16 juni: Beveren – Knokke-Heist 178,9 km
Vrijdag 17 juni: Scherpenheuvel-Zichem (tijdrit) 11,8 km
Zaterdag 18 juni: Durbuy – Durbuy 175,2 km
Zondag 19 juni: Gingelom – Beringen 182,1 km

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt