Indrukwekkende Evenepoel pakt eerste profzege in Zottegem

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
Remco Evenepoel heeft in Zottegem na een indrukwekkende prestatie zijn eerste profzege geboekt. De youngster van Deceuninck-Quick Step nam zelf meermaals het initiatief en rondde in de finale een aanval succesvol af. Hij wordt ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Na de start in Knokke-Heist vormde zich al snel een vroeg vlucht met zes renners. Het avontuur van Fumiyuki Beppu (Trek-Segafredo), Roy Jans (Corendon-Circus), Kenny Molly (Wallonie Bruxelles), Samuel Leroix (Natura 4 Ever), Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) en Yannick Peeters (Pauwels Sauzen-Bingoal) eindigde echter na de beklimming van de Muur van Geraardsbergen.

Remco Evenepoel, die zich in de aanloop naar de heuvelfase al had laten opmerken, ging op de Muur vlot mee naar boven en trok op de Valkenberg opnieuw door. In schuifjes vormde zich een ruime kopgroep van dertig renners. Ook daar toonde de youngster van Deceuninck-Quick Step zijn indrukwekkende benen.

Op 10 kilometer van de streep plaatste Evenepoel zijn ultieme aanval. Victor Campenaerts ging mee in zijn spoor, maar na een schuiver viel ook de werelduurrecordhouder letterlijk weg.

Evenepoel bouwde zijn voorsprong op de groep der favorieten verder uit en pakt zo in Zottegem zijn eerste profzege uit zijn carrière. Hij is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Fabio Jakobsen maakte het feestje voor Deceuninck-Quick Step compleet met een tweede plaats en de leiding in het puntenklassement.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt