Jakobsen en Schmid aan het feest in Beringen

R1
Dubbelslag voor Quick-Step Alpha Vinyl in Beringen. Fabio Jakobsen was de snelste van het pak in de groepssprint en na een razend spannend Gouden Kilometer kroont Mauro Schmid zich tot eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour. Tim Wellens en Quinten Hermans vervolledigen het eindpodium.

De strijd om de vroege vlucht was heftig. Het duurde meer dan 80 kilometer voor zeven renners een kloof van betekenis konden slaan. Edward Theuns, Jenthe Biermans, Julien Morice, Martin Urianstad, Marco Tizza, Ryan Christensen en Timo de Jong reden weg, maar hun maximale voorsprong bleef beperkt tot 1 minuut.

In het peloton controleerde VolkerWessels in een poging om met Daan Vansintmaartensdijk de Super 8 strijdlusttrui van Dries De Bondt te heroveren. Helaas voor de Nederlanders zonder succes. Urianstad uit de vroege vlucht zette door en kreeg het gezelschap van ploegmaat Abrahamsen en de Belgen Robeet, Van den Bossche en Vanoverschelde.

In het peloton zette Lotto Soudal alles op alles om Tim Wellens in de Gouden Kilometer naar beslissende bonificatieseconden te loodsen. De vluchters werden bij het ingaan van de Gouden Kilometer bij de lurven gegrepen.

Dankzij indrukwekkend teamwork sprokkelde Wellens bij de eerste sprint meteen de drie volle seconden. Schmid was niet bij machte seconden te sprokkelen, maar nam revanche bij de tweede sprint door twee seconden terug te nemen. Alles werd beslist bij de laatste sprint waar Schmid opnieuw een seconde kon sprokkelen, terwijl Wellens pas als vierde – en dus secondenloos – passeerde. Schmid en Wellens dus opnieuw in dezelfde tijd, waardoor Schmid eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour wordt.

De slotsprint dan. BORA – hansgrohe bracht Sam Bennett in stelling, maar die werd al snel overvleugeld door Jasper Philipsen. Uiteindelijk kon enkel Fabio Jakobsen de snelle Limburger nog passeren. Gerben Thijssen finishte derde. Dubbelslag dus voor Quick-Step Alpha Vinyl in Beringen.

Mads Pedersen (vijf dagen op de rij in de top-10) werd eindwinnaar van het Lotto puntenklassement. Dries De Bondt sleept de Super 8 strijdlust uit de brand en Kévin Vauquelin is de eindwinnaar van de X2O jongerentrui.

Deel dit bericht

Lees ook